Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Połączenie witaminy C, cynku oraz wyciągu z owoców malin jest polecane u osób dbających o swoją odporność.

Witamina C, czyli kwas L-askorbinowy, to znany przeciwutleniacz, który pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Witamina C dobrze rozpuszcza się w wodzie, z tego względu jest chętnie stosowana w postaci roztworu doustnego. Taka forma zwiększa jej wchłanianie, czyli stopień przyswajania przez organizm.

 

Piśmiennictwo:

  1. Michał Abendrot, Piotr Merks, Urszula Kalinowska-Lis. Opieka farmaceutyczna – witaminy i minerały, informacje niezbędne farmaceucie w prawidłowej opiece nad pacjentem. Farm Pol, 2019, 75 (9): 510–518.
  2. Maria Szcześniak, Bożena Grimling, Jan Meler. Cynk – pierwiastek zdrowia. Farm Pol, 2014, 70(7): 363-366.
  3. Michał Górecki, Marian Sosada, Sara Winkler. Zastosowanie kwasu L-askorbinowego we współczesnych lekach, suplementach diety i wyrobach kosmetycznych. Farm Pol, 2016, 72 (12): 773–777.

O produkcie

Zapraszamy do sklepu +ESPEFALABORATORY